Archives

Common Grounds

Sebelumnya saya pernah dengar kalau Common Grounds adalah salahsatu coffee shop yang punya kopi enak di Jakarta, tapi sayangnya lokasinya itu butuh niat baja buat nyambanginnya. Untungnya ternyata mereka sekarang buka cabang baru di Pondok Indah Mall 2 (dekat XXI) yang lebih terjangkau sama saya. So mari kita cobain cuss! 


Saya sempet coba 2 kopi mereka, yang pertama saya memesan Iced Cafe Latte (45k) yang menurut saya cukup saya cukup enak. Tapi sayang gelasnya kecil banget, jadi penasaran kenapa kopi enak rata-rata gelasnya kecil ๐Ÿค” 


Lalu habis yang pertama saya pesen yang kedua yaitu Cappucino (35k), cappucinonya juga enak. Saya coba minum tanpa gula. 


Karena pas saya kesana belum masuk jam makan siang tapi udah siang, so saya pesen menu brunchnya. Yaitu Chicken&Waffles (70k). Makanannya agak kurang ya, karena terlalu manis buat saya, udahan ada maple syrupnya masih dikepyurin gula bubuk. Padahal ayamnya enak, gurih dan crispy tapi rasa gurihnya ketutup yang manis-manis. Jadi eneg. 

Kalau lagi nungguin film, boljug nih nongkrong di sini. Tempatnya cukup enak dan luas. Ciao! 

Seniman Kopi Ubud

Masih dari Bali tepatnya Ubud, akhirnya nyobain juga nih coffee shop yang lumayan tersohor setelah menembus kemacetan satu arah yang lumayan edan. Seniman Kopi yang terletak di Jl. Sriwedari No.5, Ubud ini sih sebenernya terletak di jantungnya Ubud banget, kalau kesini disarankan naik motor aja karena kalau naik mobil dijamin lebaran tahun depan baru nyampe ๐Ÿ˜Œ


Coffee Shopnya lumayan gede juga dine in areanya, ada yang diatas, atau di bawah gitu deh. Kemarin saya dan temen pilih duduk di bawah, selain berAC biar gampang ngawasin motor sewaan ciinn..hahahha!


Karena abis makan di Mak Beng, so kami cuma pesan kopi aja. Saya pesan ice kopi double (40k) sementara teman saya memesan cappucino (37k). Keduanya disajiin lumayan unik ya, dengan nampan panjang warna warni yang uda include mineral water sama biskuit shortbread. Es kopi saya rasanya lumayan enak, kopinya cukup strong tapi cukup gak terlalu berlebihan, manisnya juga pas. 


Buat cemil-cemil iseng kami memesan sharing posh chips with truffle oil&permesan (55k). Rasanya sih standar kentang goreng aja walau disajikan dengan saus mustard dan bolognese. 

Macet-macetnya kesini lumayan kebayar sih, tapi kalau boleh milih mending ke tempat lain aja yang macetnya gak gila haha! 

The Koop Roaster & Coffee


Kalau ini gak sengaja sih nemu newly open coffee shop dekat hostel saya, gara-garanya liat IG story-nya roomate yang kesini duluan, jadilah ngiler. Ternyata coffee shop kecil yang berlokasi di Jl. Drupadi No.66, Seminyak ini yang punya orang Jepang. Tempatnya sih kecil aja tapi homey dan a bit shabby gitu. 


Anyway mereka punya roaster machine sendiri lho, dan ditaruh di depan. Saya jadi makin yakin kalau mereka emang provide kopi enak. 


Pertamanya saya pesan Macchiato (30k), anyway macchiato yang bener itu yah seperti yang ada di coffee shop ini, terdiri dari espresso dengan foamy milk. Bukan dengan tambahan sirup caramel dan komposisi susu yang hampir 50% seperti macchiato di coffee shop berlogo hijau itu. Espressonya sangat rich and densed. Yang gak biasa minum kopi pasti gak suka sih, dan pecinta kopi biasanya minum ginian gak pakai gula, karena gula ngerusak rasa. Karena saya bukan penggila kopi dan seleranya masih cetek, jadi saya gak suka! Dan pesen minuman kedua hehehe


Yang kedua saya pesen adalah Ice Latte (35k), penyajiannya cukup unik karena Ice Lattenya berupa cold brew yang disajikan dengan es batu dan cream milk yang ditaruh di gelas terpisah. Jadi kita bisa naker sendiri mau seberapa banyak susunya. Kalau saya suka yang gak terlalu milky. Saya lebih suka yang ini karena kopinya lebih ringan. 


Buat cemilan saya mencoba signature pies mereka, saya coba 3 macam yang fillingnya pecan, coklat dan lemon. Yang coklat agak terasa berkeju dan bercoklat disekali gigitan, saya sih suka jadi gurih-gurih manis gitu. Yang pecan lebih terasa manis berkaramel. Yang lemon terasa sekali lemonnya dan perpaduan rasanya manis asam segar. Pienya dijual 15k/pcs dan agak kecil ukurannya. 

Ciao! 

La Floraison – Sydneyย 

I knew this place from my fellow foodies Instagram and interested cause they have customized printed coffee. Like its name, La Floraison, this cute cafe also has flowers concept. Flowers are everywhere even on the ceiling. It’s so girly. This place is situated also on Regent Place Arcade, Level 9. You can take lift up here. 


Aside offer printed coffee they also sell any kind of 3D art jelly. I tried one, it cost me $10. I know it’s expensive for a small jelly like this, but maybe the making process isnt simple as we thought. The jelly taste so good, not only sweet, i could taste like sweet coconut milk on it. Better than the raindrop pudding lol


And also I ordered customized printed coffee for $5, i request name “gadis rakus” as my blog and instagram name. Firstly i was afraid the word is too long and not fit in, then i asked the barista to make it 2 rows. Then, this is it! 

I dont know they sell another food or dessert or not, cause from the first time i came here i just focus to the printed coffee and 3D art jelly. Ciao! 

The Q on Harris – Sydneyย 


The hardest part of blogging is against the laziness, but because i had to finish it before going back to write my blog in Indonesian language (cause i’m going back to my country a while – several months – not for good) so i pushed myself to finish it. These are from my last week culinary trip. First review is come from The Q on Harris. Been heard about this place for so long but just had chance to visit it. It’s located in 597 Harris St, Ultimo, across to Powerhouse Museum to be exact. 

I came there for brekky, the place not so pack unlike other coffee shop around. Actually they well-known with their signature matcha cheese cake. But that just because i wasnt in the mood of having sweet tooth, so ordered House Smoked Salmon Tartine ($17). We could chose whether served in Japanese bread or sourdough. Aside salmon and some lettuce, they also served this menu with some oranges and onions. Oranges made it more freshen to balance the salmon. Even i still hungry after had this meals, but I satisfied enough. 


For drink i just ordered Cappucino ($5), nothing to say about the coffee cause i’m not coffee expert. But just like Aussies coffee shop, it’s pretty dense and thick. 

Ciao! 

Cuppa Flower – Sydney

Seen my Sydney fellow foodie’s instagram about this place cause they have signature totoro cake. Honestly i didnt have idea what totoro is (never heard and never knew) but this creature is really cute. So after had breakky on Cuckoo Callay i went here, Cuppa Flower is located in McEvoy Street, Waterloo, Sydney. 


As its name Cuppa Flower, this cafe has garden theme, flower, green plants everywhere with modern touch either. If you visit on weekend (dont know if on weekdays is same), dont forget to write down your name on waiting list cause they will count you take away if you dont get table like my experience. I dont know about the system, cause none tell me at first place, so after long queue, the guy on cashier says i just can take away my order cause i dont have table ๐Ÿ˜ค


Unfortunately when i was there the totoro cake was sold out, so i just bought the swiss-roll version of totoro cake. Still cuteness overload tho. It cost me $4.5 each and available on 2 flavors; green tea and taro. 


For additional i ordered chia seed pudding (forgot its price), this my first time had chia seed pudding i thought it gonna be like jelly but it’s not, it was like overnight oat lol but no worries cause i like it. 


And for drink, i ordered green tea latte (forgot its price), it’s taste good. Green tea flavor not really bold but still could taste its flavor. And not too sweet either. 

Ciao! 

The Rabbit Hole – Barangaroo

Forgive me cause i’m really shallow minded person, cause i often come to a cafe or two with the reason “i like the plating”, “the food so instagram material” and other shallow reasons lol And this is the reason why i pay a visit The Rabbit Hole, which located in Shop 1, 23 Barangaroo Avenue, Sydney. It’s blocks away from Bourke Street Bakery i’ve ever reviewed before. 


It’s small tea shop anyway, aside serving organic tea they also sell coffee, spices latte (i.e turmeric, ginger etc), healthy food, detox water, and their signature lavender shortbread. 


I ordered turmeric latte ($6) cause curious about its taste. In my country and most of Asian country we do turmeric just for cooking or making traditional herbal drink, i think turmeric latte is a brilliant idea. I could taste turmeric on its foam, but the latte itself taste like chai latte on my opinion. But it’s good to drink it on cold weather cause give you warm sensation automatically. 


I also bought their signature lavender shortbreads home ($5.50 each), taste so-so. I more like shortbread without glazy. 

Ciao!