Archives

Sun Fung Bakut Teh

Waktu kemarin di KL ketemuan sama temen lama dari Couchsurfing, dia ngajakin makan bakut teh yang katanya lumayan terkenal di dekat hotel saya. Karena abis pulang dari Colmar dan belum makan nasi dari pagi (kalau makan yang lain-lain sih udah) yaudah saya oke aja walaupun pas kami pergi udah sekitar jam 9an malam.

Sun Fung Bakut Teh ini beralamat di jl. Radin Bagus No.69, Sri Petaling, Kuala Lumpur. Pas kami kesana lumayan rame, harusnya sih makanannya enak. Kami memesan makanan sharing buat bertiga. Yang pertama kami memesan Pork Belly Soup (RM 13). Bakut soup yang ini lumayan enak, saya biasanya gak terlalu suka yang dibuat berkuah gini karena kadang masih bau amis babi (buat sebagian orang emang suka, tapi saya nggak). Pork bellynya juga empuk banget, kuahnya terasa herbal dan sedikit asin. Enak dan segar apalagi dimakan dengan cabe rawit.

Lalu kami juga memesan Dry Bakut (RM 39), bakut yang ini dimasak sampai caramelized gitu, ada okranya juga. Enak sih gurih-gurih gitu. Yang bikin ganggu karena isiannya dicampur jeroan (usus&ginjal).

Total kerusakan termasuk 3 nasi putih dan teh (tehnya kayaknya refill) adalah sebesar RM63. Not bad. Ciao!

Advertisements

Hutong Lot 10

Hii Gadisrakus is back! Mumpung dapet free wifi di bis menuju Belgia, dan nggak ngapa-ngapain juga. Jadi saya cicil review liburan singkat kemarin di KL yah. Biar ga pusing kebanyakan materi hahaha

Yang pertama datang dari Hutong Lot 10. Ini lokasinya ada di Mall Lot 10 di Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Kalau bingung mau makan dimana udah paling bener kesini, karena ini bentuknya kayak foodcourt gitu. Dan jual chinese food semua. Halal dan non halal semua ada. Sistemnya langsung order dan bayar di hawker yang kamu inginkan. Ini saya pesan di satu-satunya kedai (kayaknya) yang jual roasted pork. Saya pesan bersama mie seharga RM 14,5. Mienya lumayan enak (walau gak suka sama jenis mie-nya yang kecil-kecil) apalagi babinya behh..mantap 👍🏼 harga makanan di foodcourt ini standar aja kok, ga mahal banget. Ciao!

Spice Alley – Sydney

Two weeks ago i met my ex college friend who been living here for 7 years, we used to meet when she’s not busy. She recommend me this place which situated in Kensington street, Chippendale, Sydney (just across the Concrete Jungle i’ve reviewed before). So Spice Alley is basically like a foodcourt but the stalls mostly sell out Asian street food. It has wide varieties of food, from Melayu/Peranakan to Korean food, from Thai food to Japanese food. Even it’s not really authentic anyway, but it’s best place if you craving some Asian food but cant decide where to go. 


Cause we gonna try another place, so me and my friend just order lunch from Alex Kitchen. They sells peranakan food ( Malaysia/Singapore dishes). I was ordered Nasi Rendang ($14) for that price beef rendang is given generously. Beef is succulent and chewyable. Even they cooked rendang in Malaysian style (Indonesia has similar rendang but the spices are different), but it has strong flavor and very delish. 


While my friend was ordered Roti Canai ($7) it’s Indian bread served with curry. She actually also ordered fried kwetiao from stall next door but i forgot to take picture. 

Next time i’m gonna re-visit and explore other stalls. Ciao! 

Ziggy’s House of Nomms – Wollongong


I’ve been curious about this resto cause they arent on Zomato, but the interesting fact is everytime i passed it through, this resto always pack during lunch/dinner time. So the food must be good tho. Then i tried to google, and figured out that this resto is dimsum place. It’s very interesting since (so far i know) i never found dimsum eatery in Wollongong, yes there plenty Chinese Resto but have dimsum menu as side dish only not main dish. 


This small eatery have eye-catching interior, seems a bit pack of lots stuff inside but they can arrange it nicely. When we enter the entrace, we gonna greeted by seld made small fountain that i’m sure it self-made cause i never seen one like that before. And the tattoed Chinese girl behind cashier table also dressed up like pin-up girls.

We have some menu in here and all is dimsum. First is pork chives dumpling in schezuan sauce ($10.50). I’d prefer steam dumpling than dumpling soup, cause i got 10pcs dumpling rather than the soup one it is only 7-8pcs lol dumplings were good but not wowing me. I dont know why. 

Second i had pork prawn shumai ($7) – that one the top left corner (sorry i forgot to take zoom picture of it). It tasted good, i liked the umami flavor that came from it and the sesame oil fragrance either. 

Third i had McDumpling ($7), i reckon this is pretty unique and different from other dimsum eateries like Din Tai Fung etc. McDumpling is dumpling with McDonalds cheese burger flavor. It served with mustard and tomato sauce too. 

And last but not least was cheese spread toast for hubby ($5). It’s funny when you were at Chinese eatery but your husband order toast 😂

Sure i’ll come back for the shumai and other dimsum flavor.

Moon Rabbit


Okeh kali ini Gadisrakus nyobain the very newly open dimsum place in town, yang lokasinya ada di Jl. Petitenget No.43, Seminyak sebelah-sebelahan sama Ling-Ling yang jadi new darling juga di daerah situ. Gila yah Bali emang gak ada matinya, sebulan dua bulan gak kemari aja uda banyak banget yang baru. Kebetulan Moon Rabbit ini lokasinya gak jauh dari hostel eke, tinggal jalan kaki aja. So cuss cobain. 


Dari segi interior resto ini didominasi warna merah dengan interior modern. Ditengah-tengahnya ada barnya gitu, ada DJnya juga. Kayaknya konsepnya gak cuma sekedar tempat makan tapi tempat nongkrong juga. 


Okeh beralih ke makanannya Gadisrakus memesan Fried Dimsum Platter (120k) pilih pesen yang ini karena dapet 4 jenis fried dimsum yang berbeda dan good deal banget secara perporsinya rata-rata seharga 30-35ribu. Dibanding Happy Chappy, platter disini lebih mahal 10k dengan variasi yang lebih sedikit. Cuma 4 coy! Yaitu fried kuo tie (isi pork, sebenernya enak tapi masih sedikit bau babi dan kulitnya juga terlalu tebal – saya lebih suka kuo tie yang kulitnya tipis), fried shrimp dumpling w/ mayo (lumayan enak), fried shrimp roll w/ beancurd skin (lumayan enak cuma terlalu gurih), fried wonton (lumayan enak tapi lagi-lagi kulit wontonnya terlalu tebal dan plain sepertinya kulit pangsitnya homemade). 


Sebagai tambahan saya memesan steam siomay (pork&prawn) seharga 35k. Tapi lagi-lagi bau dan rasa babinya bikin turn off. Tapi ini balik tergantung selera masing-masing ya, ada orang yang justru suka pork dengan rasa yang kuat. 

Btw, just re-check your bill before doing any payment ya, soalnya kemarin saya cuma pesen 2 items+minum, ditulisnya 3 items+minum, untung belum sempet keluar saya cek lagi billnya. Bagusnya pelayan yang ambil orderan saya datang langsung sambil minta maaf sambil ngembaliin uang lebihannya, gak kayak resto lain yang kadang pelayannya suka belagak pilon. 

Oiya mereka juga serve liquor ya kali aja ada yang mau minum-minum cantik. Dan tiap hari Minggu dari jam 11am-3pm ada AYCE dimsum hanya bayar 150k++

Imperial Treasure Lamian Xia Long Bao

Sumpah ya ni resto namanya panjang banget, dan baru tau juga resto ini dulunya Crystal Jade yang dulu Gadisrakus pernah cobain juga restonya di Gandaria City. Dulu sih sepengalaman Gadisrakus makanan di Crystal Jade lumayan enak-enak walaupun harganya rada mahal. Terus kemarin Gadisrakus makan deh di Imperial Treasure ini yang berlokasi di Plaza Indonesia Lt. 1 (lokasi tepatnya di sebelahnya Godiva). 


Pas datang kemarin makan siang lumayan penuh sih, sempet waiting list tapi salut sama ushernya walau saya dateng sendiri tetep dilayani dengan baik, dan dapet meja sesuai urutan waiting list. Sama seperti di Crystal Jade, sebelum makanan dateng kita dikasih compliment kacang goreng, tapi berbayar ye gak gratis. Karena uda tau kalo berbayar kali ini saya gak sentuh-sentuh itu kacang goreng 😂 #meditdotcom 


Kemarin saya memesan Belut Goreng Kering ala Wu Xi (68k) sebagai appetizer karena menurut review di Zomato enak. Oke saya pesanlah itu. Ternyata emang bener enak sih, belutnya digoreng garing kriuk-kriuk dan walaupun udah dicampur sausnya tetep gak melempem. Sausnya seperti campuran saus kecap yang dimasak agak caramelized gitu, rasanya manis asem gurih. Tapi buat saya agak keasinan kalau dimakan gitu aja, kayaknya cocok dimakan pakai nasi ketimbang dicemil. 


Sebagai makanan utama saya memesan Dry Shrimps Lamien (45k) yang menurut saya rasanya agak kurang ya karena terlalu banyak dikasih bawang goreng/daun bawang yang digoreng yang rasanya agak pait kedalem mie-nya. Kuah kaldu yang diberikan terpisah juga kurang enak. 

Saya juga sempat beli take away nasi goreng ikan asin (55k) untuk ibu saya (lupa difoto), dengan harga segitu lumayan banyak ternyata porsinya dan rasanya cukup enak, khas nasi goreng yang dimasak ala Chinese. Total termasuk chinese tea (9k) yang bisa direfill air panasnya dan pajak 201k. Ciao! 

Food World Gourmet – Wollongong


On the next day we had dinner in one of busiest Chinese restaurant in town. Lucky us we dont need to wait in long list cause we came almost 9pm as this resto closed on 9.30. So we just had less than 1 hour to order and finish it. Food World Gourmet is situated on Wollongong CBD, on 148 Keira street to be exact, accross my favorite Asian groceries. If you come from Fairy Meadow it’s before the mall. 


They have lots (i mean it “lots”) of varieties of meals, it’s about 78 menus to be exact. Mostly are Chinese (of course). It would make you confuse to pick one moreover if you come here with empty stomach like me lol 


So for appetizer we picked Food World Gourmet Springrolls ($8.50) to share. Just like any other fried springrolls, it’s very savory. But still cant beat my fav Kinn Thai’s springrolls lol 


For mains, i had Wonton & BBQ Pork Noodles ($11.50) it came in large portion, i mean it. If yourself dont have big appetite like mine or you’re on diet this menu can be shared for two. By the way before i came here, i got some reviews that they have best wonton soup in town thats why I ordered one. So it was a wonton soup with selected noodles of yours (egg noodles or rice noodles, mine was egg noodles) and several bbq pork (char siu) slices. So it’s true, their wontons are best! It filled with shrimps,pork and hioko mushrooms. With tasty and savory clear broth. 


Hubby had Sweet & Sour Pork Rice ($11) i took one piece to taste, and it was good. It’s not soggy at all and i like the sauce because taste so balance between the sweet and the sour. 

All cost we paid including one coke and one mineral water were $40. Very affordable, no wonder their place never empty. To save the budget they serve a free teapot hot chinese tea. Will be back again for sure! 

RE-VISIT

So today 18/12/2016 we back again to this resto for lunch. We want something cheap but tasty to eat. 


I was ordered Wonton Noodles Soup ($11), it was the same soup like my first visit but without the bbq pork and i requested no veggies. I like veggies but some restos here not cook the veggies properly, so it sometimes still raw. I hate it 😔 As usual, wonton soup was really really good. Maybe i could eat everyday if possible 😏


And hubby had Combination Rice ($12), i thought combination rice is kinda like nasi rames (or economic rice) but here is different. It’s more like nasi capcay in Indonesia. Rice topped with capcay (assorted veggies, seafood,beef,chicken cooked in oyster sauce). 

All cost including one coke is about $25. Ciao! 

RE-VISIT

Yesterday was our 4th visit to this place, apparently this place been one of our favorite resto to eat. Unlike other Chinese restaurant which has blah taste, this one has better taste. 


So this time we ordered Fried Rice ($8,5-small size), Chicken Omelet ($11) and Soy Chicken & BBQ Pork ($13). Fried rice was really really good! I mean it. The rice not soggy, it has a bit hard texture or we called it in Indonesia as nasi pera, this kind of rice is really good for fried rice. And it seasoning well with salty savoury, just like Hongkong style fried rice which i like the most, and they also give generous prawns, ham, pork chasiu and lapcheong in one plate. Superb! Maybe next time i’m gonna order this dish only for myself. Fyi, this my hubby’s order and turn into mine later on 😝


My order was Soy Chicken & BBQ Pork which not really went well. Cause i thought it gonna be like soy chicken with dark brown skin and a bit sweet salty, but in fact it’s not well marinated and tasteless. Pork also not my piece of cake. And side dish was only boiled veggies without seasoning. 


Chicken omelet was okay, actually it was an omelet with shredded chicken, onion and baby corn. 

Beside those menu on the other day we ever had Spicy Mun Tofu Rice (taste okay), Singapore Noodles (really good with hint of curry) and Black Bean Beef (taste good). We’re gonna back for more on years ahead 😁